Kje vse so pisali o nas?


Zdravje, odnosi in denar kažejo naše notranje stanje

Revija Karma je v oktobrski številki objavila obsežnejši intervju, v katerem sem odgovoril na mnoga zanimiva vprašanja: Ali je notranji mir luksuz? Zakaj so omejujoči vzorci tako močni? Ali je mogoče spremeniti vpliv preteklih odločitev? Zakaj se različno odzivamo na enak dogodek iz okolice? V čem je globlji pomen izzivov, s katerimi se srečujemo?

Skupaj sem novinarki poslal več kot dvajset strani materialov, zato se je odločila, da bo pripravila nadaljevanje oziroma razdelila odgovore v več člankov. Tako boste lahko še 19. decembra, ko izide naslednja številka, prebrali natančnejše informacije o postopku »lupljenja čebule«, ki predstavlja enostaven postopek za odkrivanje notranjih blokad in tudi za učinkovito rešitev.

Kliknite za ogled ali prenos članka v .pdf formatu
Lahko ste direktor lastnega zdravja

Tako pravi v intervjuju, ki ga je prispevala za Nedelo, naša znana atletinja Brigita Langerholc Žager, sicer velika zagovornica in praktikantka zdravega življenja.

Brigita je bila tudi udeleženka 28-dnevne delavnice za ohranjanje zdravja “Body Reset” in ta intervju je skoraj v celoti posvečen prav tej izkušnji.

V njem razkriva svoje poglede na izvajanje gradnikov, pa tudi nekatere detajle iz osebnega življenja. (A ste vedeli, da ima Brigita debelo zdravniško kartoteko zaradi astme in drugih diagnoz?)

Navdušujoč intervju, ki ga priporočamo v branje vsem!

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
Bolezen je sel, ki nas opozarja na napake

Revija Suzy je na osnovi knjige »Zdravje je v nas« objavila članek, v katerem povzema nekaj iztočnic iz knjige. Poleg same Borisove življenjske zgodbe so se osredotočili na zniževanje stresa in povzeli nekaj praktičnih nasvetov.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu

 


Boris Vene je bil jutranji gost na Radiu 1

Pred časom so Borisa poklicali iz uredništva Radia 1 in ga prosili, če lahko z njim izpeljejo sicer krajši intervju – 25 minut –, v katerem bi razložil glavne principe iz knjige »Zdravje je v nas«, svojo življenjsko zgodbo ter ponudil poslušalcem nekaj nasvetov.

Ker se je intervju z novinarko Moniko Tavčar odvijal v segmentih (vmes so bili reklamni bloki), je izpadel kot nekakšen koncentrat znanja, izkušenj in navodil za zdravo in boljše življenje.

Poslušate si ga lahko tukaj
boris-vene-uvod
Novo izobraževanje Borisa Veneta

Jeseni, točneje v začetku novembra, bo na voljo posebno »online« izobraževanje, sestavljeno iz štirih video posnetkov. V njem bodo razkriti mnogi odgovori glede delovanja uma, ustvarjanje nezavedno vzorcev, čustev … V sklopu izobraževanje bo tudi posebna meditacija, ki ni bila še nikoli prej predstavljena v živo.

Izobraževanje bo brezplačno. Če želite prejeti obvestilo, kdaj bo na voljo, se vpišite na novičke. Uvod v izobraževanje si lahko ogledate tukaj.

Kliknite za ogled videoposnetka 
pet-odtenkov-moskih
Boris Vene v posebni TV oddaji

Televizija TV3 je v okviru serije »Klepet ob kavi« gostila pet zanimivih moških. Predstavili so svoj pogled na pojmovanje moškosti v novem tisočletju, na partnerstvo, na ženske … Naslov oddaje je bil »Pet odtenkov moških«.

Voditeljica Jasmina Kandorfer je s pronicljivimi in direktnimi vprašanji iz gostov izvlekla marsikatero skrivnost, o katerih sicer ne govorijo.

Med drugimi je bil gost tudi Boris Vene. Kljub splošnim vprašanjem je bilo v njegovih odgovorih čutiti veliko modrosti in globine. Drugi izmed gostov je bil njegov sin Alex, ki je skozi oči mladostnika predstavil svoj zrel pogled na odraščanje in na svet.

Kliknite za ogled videoposnetka 
naslovnica-aura-311
Odločitev za življenje

Takšen je naslov članka, ki ga je novinarka Brabara Škoberne objavila v reviji Aura v rubriki »Pogovori«.

V bistvu gre za dva intervjuja, ki sta objavljena eden pod drugim. V prvem (zgornjem) Boris Vene odgovarja na specifična vprašanja glede svoje hude preizkušnje in življenjske filozofije, v drugem pa njegova žena Mojca spregovori o njenem doživljanju Borisove poti ter o svoji poti, ki jo je na koncu pripeljala na začetek – do študija astrologije.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
boris-vene-270Intervju z Borisom Venetom v »Slobodni Dalmaciji«

Odlična novinarka časnika »Slobodna Dalmacija« Jasenka Leskur-Staničić je naredila obširno raziskavo o dosedanjem življenju in delu Borisa Veneta, mu zastavila nekaj odličnih vprašanj ter sočasno predstavila še osnovna izhodišča Gersonove terapije (GT)

Intervju je izšel ob obisku Howarda Strausa, vnuka slovitega dr. Maxa Gersona, ustanovitelja GT. Ker je imel G. Straus v Sloveniji in na Hrvaškem predavanja na temo GT, so določeni deli članka nekoliko bolj posvečeni temu delu terapije, torej telesnemu razstrupljanju ter celični nahranitvi.

Čeprav je podnaslov članka nekoliko pomenljiv oziroma »marketinško dramatičen« – v smislu, »Raka sem premagal z uživanjem 7kg sadja dnevno«; bolj primeren bi bil »Raka sem ozdravil z razstrupljanjem telesa, misli, čustev in nezavednih vzorcev« -, v intervju Boris govori predvsem o svoji notranji poti.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
Boris Vene
Intervju in predstavitev knjige »Zdravje je v nas«

Novinarka Ksenija Tratnik je v aprilski številki revije Viva odlično prepletla intervju z Borisom Venetom z nekaj ključnimi idejami iz knjige.

Med drugim je povzela tudi konkretne nasvete za blažitev stresa ter predstavila zelo uporabno tehniko za samoanalizo, imenovano »Zunanji opazovalec«.

Boris je razložil tudi posebno obliko stresa, ki je ključen za naše zdravje. ” … Popolnoma vse težave, o katerih pravimo, da izvirajo iz stresa, se navezujejo na to obliko stresa – ki je zgolj drugo ime za strah,” je povedal.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
Jana-Wahl-razstrupljanje
Dr. Jana Wahl o razstrupljanju

V reviji Jana je dr. Wahlova opisala ozadje razstrupljanja in razjasnila marsikatere neznanke, povezane z njim. Poleg znakov, ki opozarjajo na potrebo po razstrupljanju, opisuje tudi eliminacijsko dieto za začetek razstrupljanja, priporočena živila, prehranske dodatke …

V zadnjem delu članka pa opozori še na »razstrupljanje misli in čustev«; oziroma, kakor to imenuje sama, razstrupljanje možganov. Eden izmed njenih nasvetov je tudi: »Preberite knjigo ´Zdravje je v nas´ …«

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
Boris-Vene-Vecer-feb2015Odličen povzetek glavnih izhodišč knjige »Zdravje je v nas«

Novinar Bojan Tomažič je za časnik Večer prispeval dvostranski članek o poti Borisa Veneta ter knjigi »Zdravje je v nas«.

Odlično povzema glavna izhodišča knjige, veliko je tudi direktnih citatov iz knjige.

Na koncu je združil še nekaj vodilnih idej ter praktičnih nasvetov iz knjige, ki pomagajo do spremembe zakoreninjenih vzorcev ter posameznika postavijo na pot notranje preobrazbe.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
boris-vene-v-Jani-predstavitev-ZJVN
Intervju z Borisom Venetom v reviji »Pomagaj si sam«

Revija »Pomagaj si sam« nas je spet lepo presenetila z objavo novega intervjuja z Borisom Venetom. Tokratni se nanaša manj na njegovo pot ozdravitve, ker se bolj dotika knjige »Zdravje je v nas«.

Novinarka Urška Krišelj Grubar je v uvodnem tekstu zapisala: »(Boris Vene) ne prepričuje več, naj mu sledijo, temveč jih bodri, naj sledijo sebi.«

V intervjuju Boris odgovarja na vedno aktualna vprašanja, kot so:

 • Kdo ste bili pred boleznijo in kdo ste danes?
 • Katera so ključna starodavna znanja in najnovejši znanstvena dognanja, ki so vam pomagala na poti do ozdravitve?
 • Kako se resnično znebiti avtodestruktivnih misli?
Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
revija-Karma-Plus-feb2015Ivan Soče o knjigi »Zdravje je v nas«

Publicist in založnik Ivan Soče, sicer dolgoletni uspešen podjetnik, katerega pot je tesno povezana z zdravjem in odkrivanjem lastnih potencialov, je za revijo Karma Plus prispeval odličen članek.

Na začetku sprašuje, kaj in kje je zdravje. Njegova ugotovitev je: »Zdravje ne prihaja s tekočih trakov farmacevtske industrije, ne najdemo ga v zdravstvenih čakalnicah. Zdravja tudi ni v bioenergijskih polnilnicah, kamor pogosto bolniki zahajajo, da se napolnijo z zdravilno ali pozitivno energijo«.

Nadaljuje z ugotovitvijo, da je zdravje na istem mestu, kjer je bolezen. Potem razprede misli v svojevrsten, svež pogled na knjigo »Zdravje je v nas«.

P.S. Eden izmed biserov iz članka: »Če si postavljamo napačna vprašanja, so vsi odgovori pravi.«

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
boris-vene-v-Jani-predstavitev-ZJVNPrvi novinarski odzivi na knjigo »Zdravje je v nas«

Ravno nekaj dni pred drugo predstavitvijo knjige v knjigarni ZDAJ, je novinarka Jane Urška Krišelj Grubar po elektronski pošti poslala Borisu nekaj vprašanj v povezavi s knjigo »Zdravje je v nas« ter izkušnjo, ki jo je doživljal ob svojem procesu zdravljenja. Želela jih je objaviti v rubriki »Muze« pod točko »Vprašali smo«.

Odgovori so bili objavljeni že v naslednji številki. Preberete si jih lahko s klikom na spodnji gumb.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
Manca Košir v Reviji VIVA
Manca Košir je (spet) prva!

Prijateljevanje avtorjev z ugledno publicistko, novinarko in javno intelektualno Manco Košir, sicer mnenjsko voditeljico na več področjih, traja že skoraj dve desetletji. Ona je bila tista, ki je med prvimi odkrila vrednost prve knjige, ki sta jo napisala Boris Vene in Nikola Grubiša, ter jo proglasila za eno najboljših na svojem področju.

Tudi tokrat je prva, ki je javno izpostavila knjigo »Zdravje je v nas« ter jo priporočila v branje bralkam in bralcem revije VIVA, v kateri Manca z veseljem objavlja svoje kolumne.

V tokratnem prispevku, ki se v celoti navezuje na zdravje, avtorica najprej povzame osnovni smisel oziroma namen zdravstva in zdravilstva, nakar podrobneje predstavi dognanja Lisse Rankin, predstavljena v knjigi »Z umom nad medicino: Znanstveni dokaz, da se lahko sami pozdravimo«.

Za konec pa se, kot rečeno, naveže na knjigo »Zdravje je v nas«.

Ste že prelistali januarsko številko VIVE?

Seveda tudi v tokratni reviji VIVA to ni edini članek, ki je vreden branja. Ker je celotna številka posvečena zdravju in zdravljenju – na najrazličnejše načine in z najrazličnejših zornih kotov –, jo toplo priporočamo v branje. Ali če povzamemo kar besede iz elektronskega sporočila, ki ga je Manca poslala Borisu: »VIVA je krasna revija, le kupi to januarsko številko, je v celoti posvečena zdravju, medicini in različnim zdravilcem.«

Celotni prispevek Mance Košir si lahko preberete s klikom na spodnji gumb.

Kliknite za prenos članka v .pdf formatu
Boris Vene in članek v Reviji Jana - Pomagaj si samRevija Jana – Pomagaj si sam – 12. 7. 2013

V velikem intervjuju za revijo “Pomagaj si sam” je Boris Vene prvič javno razkril celotni protokol zdravljenja. Spregovoril je tudi o ozadju oziroma o dodatnih dejavnostih, ki jih je poleg GT še izvajal.

 • bistvena komponenta ozdravitve: kaj je Boris Vene poleg spremembe prehrane in klistiranja še izvajal (kar ni del GT)
 • iskanje ključnih odgovorov: pogled na bolezen kot na sla, ki nam prinaša sporočilo
 • vpliv stresa na telo: način razmišljanja in delovanja kot povod za nastanek bolezni
 • kako je g. Vene sprejel diagnozo in kako se je lotil zdravljenja
 • iskanje optimalne metode: pomen vere, odločitve in doslednosti
 • kako se je po treh letih, ko je preizkusil domala vse metode zdravljenja, zgodil odločilni preobrat
 • realnost: soočanje s strahom, sprememba življenjskega stila in ogromna prelomnica za celo družino
 • kakšno spremembo v prehrani je g. Vene izvedel še pred začetkom izvajanja GT
 • kaj je bil ključni razlog za izbiro GT
 • kako se je lotil izvedbe v okolju, kjer ni nihče poznal GT ali kako je prišel do pravih informacij
 • kakšno vlogo je odigrala družina in kako je celotna izkušnja vplivala na družinske člane
 • kako so spremembe prepričanj ter ponovno ovrednotenje življenjskih ciljev sovpadali z ozdravitvijo
 • in še mnogo več.
Kliknite za prenos članka v .pdf formatu