7. 1. 2015, KNJIGARNA ZDAJ: Rekorden dogodek – tako, kot se za »knjižno kraljico«* spodobi!

V ljubljanski knjigarni ZDAJ je na prvem dogodku v novem letu, imenovanem »Mozaik za dušo«, Boris Vene prvič javno predstavil knjigo »Zdravje je v nas«. Že pred tem je lastnica in poslovodkinja knjigarne, ga. Saša Vodovnik, knjigo razglasila za »knjižno kraljico« leta 2014.

slika_0736In dogodek je bil res številka ena, v mnogih pogledih:

  • V množici 166-ih mozaikov, kolikor jih je knjigarna organizirala dotlej, je dogodek obiskalo največ ljudi. Kar 180!
  • Prvič se je zgodilo, da po načrtovanem času predstavitve obiskovalci niso želeli imeti odmora, temveč nadaljevanje predstavitve.
  • Približno vsak tretji obiskovalec dogodka je tudi kupil knjigo (kar je svojevrsten rekord, istočasno pa kaže na prepričljivo predavanje). Knjige so bile prodane v pol ure!
  • Prijatelj lastnice knjigarne, ki vodi gostinski lokal v bližini, je povedal, da obiskovalci »mozaikov« – ti navadno končajo pri njem na čaju – še nikoli niso bili tako navdušeni nad predstavitvijo.
  • Prvič je predavatelj svojo osebno zgodbo direktno soočil z mnenjem uradne medicine, kar so obiskovalci sprejeli z veliko naklonjenostjo in upanjem, da bo odslej še več predavanj, na katerih bodo soočena stališča alternative in uradne medicine – objektivno in podkrepljeno z dejstvi.

Gospa Vodovnikova je svoje občutke in opažanja sporočila Borisu dan kasneje po elektronski pošti: »Ljudje so hodili v knjigarno cel dan. Eni so spraševali, kaj se je dogajalo včeraj zvečer, ker so v nadstropju opažali nepregledno množico ljudi. Drugi – tisti, ki so se udeležili predstavitve – so pritrjevali mojim občutkom, da so bili nad tvojim predavanjem navdušeni. Začutili so naporno pot zdravljenja tvojega telesa in duha in tudi vnaprej potrjevali svoje zanimanje za še en dogodek s teboj.«

“Na predstavitev knjige ´Zdravje je v nas´ sem prišla z drugega konca Slovenije kot odziv na močan impulz intuicije – seveda je bilo več kot vredno! Dragoceni so ljudje, ki ljubijo Resnico tako zelo, da se ji povsem predajo. Njihova zrela modrost je svetilnik vsem, ki izberejo brezkompromisno, polno zaživeti Sebe. Hvala, Boris, zate in za knjigo!” – mag. Mea Valens, pisateljica in predavateljica
Povzetek predstavitve

Sicer pa je bila na predavanju predstavljena le prva četrtina knjige »Zdravje je v nas«. Boris je nanizal nekaj pomembnih dejstev v povezavi s temeljnimi načeli, katera se ne nanašajo le za zdravje, temveč na srečno in izpolnjujoče življenje. Tega živimo skozi izražanje lastnih potencialov, kateri v sebi vedno nosijo energijo Ljubezni (če ste prebrali knjigo, potem veste, za kaj gre), ne skozi odzivanje na reakcije okolice.

Mag. Jana Wahl, dr. med. z Ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, je predstavila
ozadje različnih pristopov k zdravljenju ter se še posebej posvetila odnosu med zdravnikom in pacientom.

Iz prve roke smo spoznali tudi novo zdravstveno oskrbo »Best Doctors«, ki nam omogoča vzeti skrb za zdravje v svoje roke (tako, da si v primeru morebitnih resnih zdravstvenih stanj že vnaprej zagotovimo najboljše zdravnike in zdravljenja brez vseh stroškov).

Vzdušje je bilo izredno in ljudje, kot rečeno, nadpovprečno zadovoljni. Sicer pa o vzdušju več povedo fotografije.

Nov dogodek z Borisom Venetom

Ker je bil odziv na dogodek tako pozitiven, bo Boris Vene gost v knjigarni ZDAJ ponovno 22. 1. 2015. Predstavil bo eno izmed tem, ki vedno zbudi izredno zanimanje: kateri je najlažji – in praktično edini – postopek za izpolnitev želja, če želimo ne le doseči cilj, temveč se tudi počutiti izpolnjene. (Namig: usmerjanje energije v pozitivno rešitev, načrt aktivnosti in močna čustvena podpora v smislu vizualizacije cilja delujejo ravno nasprotno!)

Če se želite na dogodek prijaviti, to najlaže storite tako, da pošljete elektronsko sporočilo na sasa@knjigarnazdaj.si. Lahko pa tudi pokličete na GSM 031 711 177. Toplo priporočamo takojšnjo prijavo, s katero si boste zagotovili sedež. Ker je prostora le za okoli šestdeset sedežev, jih bodo zasedli tisti, ki se bodo prijavili prvi. (Ostali bodo lahko dogodek spremljali stoje in z nekoliko večje razdalje, vendar bodo dobro slišali vse, ker bo prostor ozvočen.)

Uredništvo

* Knjižna kraljica je knjiga, ki si zasluži krono. Častno mesto na piedestalu najboljših.

P.S. Še zanimivost. Prav na dan te prve javne predstavitve knjige, 7. januarja, se je leta 1943 poslovil s tega sveta Nikola Tesla. Štirinajst let kasneje pa tudi Jožef Plečnik

Komentarji