anita-moorjani-1Anita Moorjani se je leta 2006 soočila z izkušnjo smrti, ki ji je povsem spremenila življenje. Svojo življenjsko zgodbo je podrobno opisala v svoji knjižni uspešnici Z ROBA SMRTI V PRAVI JAZ (v originalu DYING TO BE ME).

Navdihujoč pogovor z Anito Moorjani, v katerem je podelila svoje izkušnje, ki se jih je naučila, ko je bila na »oni strani« in se vrnila, je vodila Lilou Mace. Ključne točke smo povzeli za vas, obiskovalce naše spletne strani.

Kaj se je torej Anita Moorjani naučila v zadnjem stadiju bolezni in iz srečanja z roba smrti?
 1. Privlačimo tisto, česar se bojimo.
 2. Če ste zboleli, se ne borite proti temu. Objemite bolezen in imejte radi trenutek v katerem se nahajate. Šele potem, ko z ljubeznijo sprejmete svoje zdravstvene izzive, bo ljubezen prevladala strah.
 3. Včasih je boljše, da smo manj informirani. Obremenjenost z informacijami in preveliko raziskovanje o bolezni vam lahko prej škoduje, kot pa pomaga pri vaši ozdravitvi.
 4. V času bolezni vam vaše telo pošilja sporočilo. Poskušajte razumeti kaj vam točno sporoča.
 5. Vse izhaja iz nas, iz naše notranjosti.
 6. Vprašajte se, kaj vam prinaša radost? In temu se pogosto prepustite.
 7. Ne bodite obsedeni z boleznijo, ne dopustite, da vam nadzoruje življenje.
 8. Brezpogojno se ljubite.
 9. Pozitivno mišljenje bo le delno pomagalo. Gre bolj za to, da izražate svoje resnično bistvo in ljubite samega sebe – ne glede na preizkušnje, s katerimi se soočate.
 10. Prenehajte si soditi in se kriviti.
 11. V celoti se izrazite. Vprašajte se, ali sebi dopuščam izraziti svoj pravi jaz? Ali sem takšna oseba kakršna sem le zato, ker želim biti sprejeta, ali zato ker takšna v resnici sem?
 12. Bodite osredotočeni v svojem bistvu. Iz te pozicije so mogoči čudeži. Gre za biti, ne za delovati. Ko ste v stanju biti, se čudeži dogajajo.
 13. Edino, kar vas onemogoča, so vaša lastna prepričanja.
 14. Najlažji način, da preidete iz stanja strahu je, da naredite nekaj, ob čemer čutiti neopisljivo zadovoljstvo. Najdite to, kar pri izvoru menja vaše stanje. To je lahko karkoli. Poslušanje glasbe, sprehod v naravi. Naredite nekaj povsem drugače. Meditirajte. Ko smo pomirjeni, pridemo v stanje drugačne resničnosti.
 15. Bodite povsem odprti. Prevzemite neaktivno stanje v katerem so vse možnosti odprte, toda vi sami niste zaprti niti za eno od njih.
 16. Sledite svoji blaženosti in delajte to, kar radi delate. Pogosto delamo to, kar mislimo, da moramo, in pri tem zanemarimo tisto, kar nam govori in poje naše srce.
 17. Vi ste svoj osebni guru, učitelj. Vsi odgovori so v vas samih.
 18. Nihče od vas ni ne boljši, ne slabši. Vsi smo enaki.
 19. Vašo pozornost pogosteje usmerite na občutke in ne toliko na misli. Vsak dan izbirajte tisto, kar vam prinaša boljše počutje in ne tisto, kar drugi mislijo, da bi morali delati.
 20. Ne dovolite, da vam življenje narekuje strah pred neuspehom ali spoznanje, da s svojimi dejanji niste osrečili drugih.
 21. Ozavestite svojo veličastnost!